Избор језика:
Избор писма
Архива по годинама
Архива по датуму
фебруар 2019.
П У С Ч П С Н
« јан    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
База животиња
База података животиња

Временска прогоза

Доње Подунавље – лепше лице туризма

  • ИЗЈАВА О ПАРТНЕРСТВУ
  • УГОВОР О ДОНАЦИЈИ

У оквиру грант шеме пројекта „Социјално економски развој Дунавске регије у Србији“ који ће бити финансиран из фондова Европске Уније и Аустријске развојне Агенције (АДА) при амбасади Аустрије, Општини Неготин одобрен је пројекат “Доње Подунавље – лепше лице туризма” (Changing Face of Tourism Space in Lower Danube’’ ). Носилац пројекта је Туристичка организација општине Неготин, а партнери су Туристичка организација општине Кладово и ЈП „Национални парк Ђердап”.

Реализацијом пројектних активности општине Неготин и Кладово, као и подручје Националног парка Ђердап располагаће обележеним пешачким и бициклистичким стазама и опремљеним туристичким мобилијаром. Кроз овај пројекат биће обезбеђени катамарани, кануи и опрема за кануинг, бицикле, а пројектним активностима предвиђена је и обука за туристичке аниматоре и локално становништво. Пројектом је планирано и студијско путовање за новинаре и туристичке агенције, као и низ промотивних активности. Укупна вредност пројекта је 224.825,24 еура, док инострани фондови инвестирају 173.115,43 еура. Део намењен за уређење и опремање пет пешачких стаза у Националном парку Ђердап износи 30 500 еура.

Циљ пројекта је побољшање квалитета туристичких услуга и развој нових туристичких производа, што ће допринети економском и социјалном развоју у општинама Неготин и Кладово. Уговор о реализацији пројекта потписан је 18. јула 2013.године, трајање пројекта је 18 месеци, а реализација је почела у септембру 2013.године.

Електронска пошта
Информатор о раду
Категорије
Јавне набавке (актуелно!)
Бонитетна оцена
Линкови
Министарство заштите животне средине

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде

Министарство привреде

Министарство трговине, туризма и телекомуникација

Завод за заштиту природе Србије

Europarkfederacija

DCC Biodiversity

Danube River Network

Danube Transnational Programme - Danube GeoTour

Danube Transnational Programme - DaRe to Connect

Danube Transnational Programme - ConnectGREEN

Carpathian Network of protected areas

Динариди

Национални парк Тара

Национални парк Фрушка Гора

Национални парк Копаоник

Национални парк Шар-планина