Доње Подунавље – лепше лице туризма | ЈП "Национални парк Ђердап"
Избор језика:
Избор писма
Архива по годинама
Архива по датуму
август 2018.
П У С Ч П С Н
« јул    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
База животиња
База података животиња

Временска прогоза

Доње Подунавље – лепше лице туризма

  • ИЗЈАВА О ПАРТНЕРСТВУ
  • УГОВОР О ДОНАЦИЈИ

У оквиру грант шеме пројекта „Социјално економски развој Дунавске регије у Србији“ који ће бити финансиран из фондова Европске Уније и Аустријске развојне Агенције (АДА) при амбасади Аустрије, Општини Неготин одобрен је пројекат “Доње Подунавље – лепше лице туризма” (Changing Face of Tourism Space in Lower Danube’’ ). Носилац пројекта је Туристичка организација општине Неготин, а партнери су Туристичка организација општине Кладово и ЈП „Национални парк Ђердап”.

Реализацијом пројектних активности општине Неготин и Кладово, као и подручје Националног парка Ђердап располагаће обележеним пешачким и бициклистичким стазама и опремљеним туристичким мобилијаром. Кроз овај пројекат биће обезбеђени катамарани, кануи и опрема за кануинг, бицикле, а пројектним активностима предвиђена је и обука за туристичке аниматоре и локално становништво. Пројектом је планирано и студијско путовање за новинаре и туристичке агенције, као и низ промотивних активности. Укупна вредност пројекта је 224.825,24 еура, док инострани фондови инвестирају 173.115,43 еура. Део намењен за уређење и опремање пет пешачких стаза у Националном парку Ђердап износи 30 500 еура.

Циљ пројекта је побољшање квалитета туристичких услуга и развој нових туристичких производа, што ће допринети економском и социјалном развоју у општинама Неготин и Кладово. Уговор о реализацији пројекта потписан је 18. јула 2013.године, трајање пројекта је 18 месеци, а реализација је почела у септембру 2013.године.

Електронска пошта
Информатор о раду
Категорије
Јавне набавке (актуелно!)
Линкови
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде

Министарство привреде

Министарство трговине, туризма и телекомуникација

Завод за заштиту природе Србије

Europarkfederacija

DCC Biodiversity

Danube River Network

Danube Transnational Programme

Carpathian Network of protected areas

Динариди

Национални парк Тара

Национални парк Фрушка Гора

Национални парк Копаоник

Национални парк Шар-планина