Избор језика:
Избор писма
Архива по годинама
Архива по датуму
новембар 2017.
П У С Ч П С Н
« окт    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
База животиња
База података животиња

Временска прогоза

5. јун – дан Јавног предузећa „Национални парк Ђердап“

Светски дан заштите животне средине обележава се 5. јуна у више од сто земаља света. Овај еколошки датум има за циљ подизање свести о значају очувања животне средине, али и о значају доприноса појединца.

Јавно предузеће „Национални парк Ђердап“ обележило је 5. јун, дан када је 1989. године основано Предузеће за заштиту и развој Националног парка, пригодном свечаношћу на којој су претстављени резултати рада у протеклих годину дана, пројекти, али и планови за наредни период. Овом приликом представљена је и монографија „Фауна лепидоптера Националног парка Ђердап“ аутора др Дејана Стојановића. Ова монографија је резултат дугогодишњег истраживања којим је утврђено 74 врсте које, према најновијој процени, чине 7-10 % фауне микролептира настањених на европском континенту.

У складу са темом овогодишњег Светског дана заштите животне средине „Иновација, партнерство и вредност природе“, а поводом дана предузећа отворена је и изложба фотографија под називом „Наша прича о природи“ аутора Предрага Костина и Данила Ђековића. Изложба фотографија „Наша прича о природи“ представља покушај аутора да ширем аудиторијуму приближе природне лепоте Србије на један несвакидашњи начин, кроз фотографије животиња у њиховом природном амбијенту који је тешко доступан обичним људима.

Електронска пошта
Информатор о раду
Категорије
Јавне набавке (актуелно!)
Линкови
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде

Министарство привреде

Министарство трговине, туризма и телекомуникација

Завод за заштиту природе Србије

Europarkfederacija

DCC Biodiversity

Danube River Network

Danube Transnational Programme

Carpathian Network of protected areas

Динариди

Национални парк Тара

Национални парк Фрушка Гора

Национални парк Копаоник

Национални парк Шар-планина