Избор језика:
Избор писма
Архива по годинама
Архива по датуму
новембар 2017.
П У С Ч П С Н
« окт    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
База животиња
База података животиња

Временска прогоза

Одржана иницијална конференција међународног пројекта Дунавски бисери (TransDanube.pearls)

Регионална агенција за развој источне Србије заједно са Аустријском агенцијом за заштиту животне средине која је водећи партнер организовала је у Београду  међународну конференцију поводом почетка реализације пројекта Дунавски бисери (TransDanube.Pearls ) – Мрежа за одрживи транспорт дуж Дунава. Пројекат се реализује у оквиру Дунавског програма,  финансира га Европска унија  и у њему учествује 15 организација из 9 земаља.

С обзиром да је регион Дунава  једна од најперспективнијих туристичких дестинација Европе, а да се већина путовања у региону Дунава обавља  аутомобилима, што има негативан утицај на животну средину и становништво, пројекат Дунавски бисери  има за циљ да успостави одрживи транспорт у туризму дуж Дунава кроз изградњу мреже одрживог транспорта. Централни елемент пројекта је успостављање мреже дестинација  „Бисери Дунава“ посвећених одрживом транспорту за туристе и становнике дуж Дунава које подржавају транснационалну сарадњу између различитих актера из саобраћаја и туризма. Развој заједничких транснационалних стандарда и организационих структура  обезбедиће наставак рада ове мреже и по завршетку пројекта. Пројекат ће радити на развоју услуга одрживог транспорта и побољшању комбинације различитих транспортних средстава унутар и између дестинација, док ће оснивање регионалних центара и формирање информационих платформи за транспорт допринети већем коришћењу одрживих транспортних средстава у региону Дунава. Осим одрживог транспорта, пројекат садржи апсект заштите животне средине и туризма односно развијања дунавског региона кроз интеграцију друштвених и економских аспеката.

Како се то чуло на иницијалној конференцији којој су присуствовали и представници ЈП „Национални парк Ђердап“, пројекат  је важан за Србију, јер ће између осталог  бити израђена  претходна студија оправданости за изградњу система за рентирање бицикала и/или е-бицикала у области Ђердапа „Iron gate“, биће од помоћи за   боље систематизовање и већу  доступност саобраћајних информација, а кроз пројекат биће одабрана и дестинација којој ће се помоћи да постане „Бисер Дунава“ и која ће бити укључена у Европски туристички производ „Бисери Дунава“.

Пројекат "Дунавски бисери"

Пројекат „Дунавски бисери“

Иницијална конференција пројекта

Иницијална конференција пројекта

Иницијална конференција пројекта

Иницијална конференција пројекта

Електронска пошта
Информатор о раду
Категорије
Јавне набавке (актуелно!)
Линкови
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде

Министарство привреде

Министарство трговине, туризма и телекомуникација

Завод за заштиту природе Србије

Europarkfederacija

DCC Biodiversity

Danube River Network

Danube Transnational Programme

Carpathian Network of protected areas

Динариди

Национални парк Тара

Национални парк Фрушка Гора

Национални парк Копаоник

Национални парк Шар-планина