Избор језика:
Избор писма
Архива по годинама
Архива по датуму
јун 2017.
П У С Ч П С Н
« мај   јул »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
База животиња
База података животиња

Временска прогоза

Месечна архива: јун 2017

ЈНМВ 12-2017 – набавка услуга израде и постављања сигнализације и мобилијара (израда информативних ознака за обележавање геолошких стаза – Геопарк Ђердап)

5. јун – дан Јавног предузећa „Национални парк Ђердап“

Светски дан заштите животне средине обележава се 5. јуна у више од сто земаља света. Овај еколошки датум има за циљ подизање свести о значају очувања животне средине, али и о значају доприноса појединца.

Јавно предузеће „Национални парк Ђердап“ обележило је 5. јун, дан када је 1989. године основано Предузеће за заштиту и развој Националног парка, пригодном свечаношћу на којој су претстављени резултати рада у протеклих годину дана, пројекти, али и планови за наредни период. Овом приликом представљена је и монографија „Фауна лепидоптера Националног парка Ђердап“ аутора др Дејана Стојановића. Ова монографија је резултат дугогодишњег истраживања којим је утврђено 74 врсте које, према најновијој процени, чине 7-10 % фауне микролептира настањених на европском континенту.

У складу са темом овогодишњег Светског дана заштите животне средине „Иновација, партнерство и вредност природе“, а поводом дана предузећа отворена је и изложба фотографија под називом „Наша прича о природи“ аутора Предрага Костина и Данила Ђековића. Изложба фотографија „Наша прича о природи“ представља покушај аутора да ширем аудиторијуму приближе природне лепоте Србије на један несвакидашњи начин, кроз фотографије животиња у њиховом природном амбијенту који је тешко доступан обичним људима.

Изложба фотографија „Наша прича о природи“ аутора Предрага Костина и Данила Ђековића

Аутори изложбе фотографија „Наша прича о природи“, Предраг Костин и Данило Ђековић, мотиве за своје фотографије налазе широм Србије. До сада су излагали фотографије на више самосталних и групних изложби, а литература која се бави заштитом и промоцијом биљног и животињског света Србије не може да се замисли без њихових фотографија.

Изложба „Наша прича о природи“ је покушај аутора да ширем аудиторијуму приближе природне лепоте Србије на један несвакидашњи начин кроз фотографије животиња у њиховом природном амбијенту који је тешко доступан обичним људима.

Изложба је отворена за посетиоце од 08.06. до 29.06.2017. год у Центру за посетиоце у Доњем Милановцу.

Електронска пошта
Информатор о раду
Категорије
Јавне набавке (актуелно!)
Линкови
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде

Министарство привреде

Министарство трговине, туризма и телекомуникација

Завод за заштиту природе Србије

Europarkfederacija

DCC Biodiversity

Danube River Network

Danube Transnational Programme

Carpathian Network of protected areas

Динариди

Национални парк Тара

Национални парк Фрушка Гора

Национални парк Копаоник

Национални парк Шар-планина