Избор језика:
Избор писма
Архива по годинама
Архива по датуму
септембар 2016.
П У С Ч П С Н
« авг   окт »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
База животиња
База података животиња

Временска прогоза

Месечна архива: септембар 2016

НП Ђердап у документарном филму „Natural and cultural artery of Europe“

Захваљујући сарадњи са Светским фондом за природу (WWF) Национални парк Ђердап је 26. септембра 2016. године посетио  Аrthur Wyns из Белгије, биолог који снима документарни филм „Natural and cultural artery of Europe“. Циљ пројекта је да се прикажу природне вредности, али и мозаик култура дуж Дунава, а да би доживљај истински пренео, Аrthur Wyns кајаком путује Дунавом. Документарац у оквиру кога ће бити приказан и Национални парк Ђердап, емитоваће се на Националној телевизији Белгије VRT.

 

28.09.2016.

Позив за подношење понуда за јавну набавку мале вредности – набавка услуга – Санације објеката – грађевинско-машински радови на одржавању објеката ЈП „Национални парк Ђердап“ у Добри, Орешковици, Плочама и у Текији – ЈНМВ 12/2016

НП Ђердап обележава Светски дан туризма

Светски дан туризма биће обележен 27. септембра 2016. широм планете, под слоганом „Туризам за све“, с циљем да сви људи, укључујући родитеље са малом децом, лица са инвалидитетом и старије особе, имају могућност да равноправно и достојанствено путују и уживају у туристичким понудама, услугама и окружењу.

Поводом 27. септембра, Светског  дана туризма, Јавно предузеће „Национални парк Ђердап“ организује  у уторак, 27. септембра, бесплатан  обилазак Центра за посетиоце НП Ђердап у Доњем Милановцу и шетњу едукативном стазом Златно језеро.

Обилазак Центра за посетиоце предвиђен је за 10 часова, а шетња едукативном стазом Златно језеро у 11 часова.

Дођите да заједно обележимо Светски дан туризма !

Дани европске баштине у Кладову

Библиотека „Центар за културу“ Кладово у сарадњи са Јавним предузећем „Национални парк“ Ђердап, програмски обележава манифестацију „Дани европске баштине“, која ове године обрађује тему „Културно наслеђе и заједнице – живети с наслеђем“.
Традиционално, септембар је посвећен промоцији богатства и разноликости наслеђа, али и прилика да се виде позитивни примери – како га одрживо користити и на разноврсне начине промовисати и популарисати, посебно међу младима, на којима остаје да га чувају за следеће генерације.
Идеја програма јесте да преиспита и учини видљивим вредности културног наслеђа у потезу Националног парка „Ђердап“ па до Кладова.

Од 20. септембра до 9. октобра 2016., у амбијенту богате фото-документационе изложбе „Дунавска клисура – српска обала“, изложена је и макета потопљеног острва Ада Кале са пратећим фото-документационим садржајем, која чини један мали делић богате културне баштине Ђердапа (http://www.npdjerdap.org/novi/?page_id=2)

Програм ДЕБ-а у Кладову обухвата:
– Изложба „Дунавска клисура – српска обала“ ЈП Национални парк „Ђердап“
– Изложба макете потопљеног острва Ада Кале
– Изложба фотографија Завичајног фонда библиотеке „Живот на осртву Ада Кале до потапања 1971.године“
– Едукативне радионице за децу уз асистенцију библиотекара:
– „Културно наслеђе и заједнице – живети с наслеђем“ (пузле ЈП НП „Ђердап“)
– „Тајна потопљеног острва Ада Кале“

Откријте скривене лепоте Ђердапа и квалитет живота са наслеђем!
Више о манифестацији „Дани европске баштине“ коју подржава Минстарство културе и информисања Републике Србије:
http://www.kultura.gov.rs/lat/aktuelnosti/dani-evropske-bastine-2016–godine

Ове године Србија се прикључила иницијативи Савета Европе да Дани европске баштине на европском нивоу буду обележени заједничком темом „Културно наслеђе и заједнице“. Тема се заснива на начелима Оквирне конвенције Савета Европе о вредности културног наслеђа за друштво (Фаро, 2005), која наглашава важну улогу коју имају заједнице у управљању својим културним наслеђем и окружењем, наглашавајући вредност и потенцијал културног наслеђа као ресурса одрживог развоја и квалитета живота.

Ова тема је одабрана са циљем да се истакне значај и рад заједница – удружења, породица, група пријатеља и других који управљају својим културним наслеђем и штите га на бројне начине. Исто тако, надамо се да ће на овај начин, подизањем свести о значају сопственог окружења и културног наслеђа у њему, и други бити инспирисани да се брину о свом, а самим тим нашем, заједничком наслеђу. Потенцијал који нуди културно наслеђе је огроман и користи свима.

Извор: http://www.kulturakladovo.rs/vest-Dani-evropske-bastine-u-Kladovu_601

Позив за подношење понуда за јавну набавку мале вредности – набавка услуга – осигурање имовине и запослених на годину дана – ЈНМВ 11/2016

Електронска пошта
Информатор о раду
Категорије
Јавне набавке (актуелно!)
Линкови
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде

Министарство привреде

Министарство трговине, туризма и телекомуникација

Завод за заштиту природе Србије

Europarkfederacija

DCC Biodiversity

Danube River Network

Danube Transnational Programme

Carpathian Network of protected areas

Динариди

Национални парк Тара

Национални парк Фрушка Гора

Национални парк Копаоник

Национални парк Шар-планина