Избор језика:
Избор писма
Архива по годинама
Архива по датуму
март 2016.
П У С Ч П С Н
« феб   апр »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
База животиња
База података животиња

Временска прогоза

Месечна архива: март 2016

Позив за подношење понуда за јавну набавку мале вредности – набавка добра – инструмента за прецизно разграничење на терену (ГПС) – ЈНМВ 3/2016

Обележен Дан шума

Са намером да укаже на значај шума и њихов утицај на опстанак човечанства, Генерална скупштина Европске пољопривредне конфедерације донела је 1971. године одлуку да дан пролећне равнодневнице на северној, односно дан јесење равнодневнице на јужној Земљиној хемисфери – 21. март, прогласи Светским даном шума.Поводом 21. марта, Дана шума, представници Јавног предузећа „Национални парк Ђердап“ Доњи Милановац одржали су ученицима Основне школе „Бранко Перић“ у Рудној Глави предавање посвећено значају шума и њиховој улози за човека. Посебан нагласак био је стављен на функције шума, значај њиховог очувања и о томе како ЈП „Национални парк Ђердап“  брине о шумским заједницама и животној средини уопште.

Акција чишћења Поречког залива и ушћа Градашнице

Запослени у ЈП „Национални парк Ђердап“ Доњи Милановац и ЈКП Доњи Милановац у петак, 18. марта спровели су заједничку акцију чишћења Поречког залива и ушћа Градашнице. Током акције педесетак учесника прикупило је више од 600 врећа смећа. Организатори заједничке акције чишћења се надају да ће својим примером мотивисати што већи број грађана на одговорнији однос према животној средини и природи од којих се очекује да ће променити лоше навике и отпад одлагати на за то предвиђеним местима.

Акција „Сат за нашу планету“

         WWF – Светски фонд за природу, организује акцију “Сат за нашу планету” која ће се одржати десети пут у свету, а осми пут у Србији. У суботу 19. марта 2016. године у 20.30 часова у домовима, школама и пословним зградама, на знаменитим грађевинама и споменицима широм планете, биће искључена светла на један сат – „Сат за нашу планету”. Од настанка 2007. године у Сиднеју, ова иницијатива је постала глобални покрет у који се прошле године укључило преко 2 милијарде људи из преко 7000 градова из 172 земље света. У Србији се 2015. године овој светској акцији придружио 91 град и општина, 172 школе и 110 организација цивилног друштва.

       Сат за нашу планету је глобална кампања у коју се укључују појединци, организације, институције и компаније са циљем да пошаљу снажну поруку да је могуће нешто предузети по питању ублажавања последица климатских промена и да је могуће променити своје свакодневне навике за добробит планете и свих нас који на њој живимо (више информација на http://www.wwf.rs).

        Акцију ове године подржава Министарство пољопривреде и заштите животне средине, Покрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, Градска управа Града Београда, Градска управа Града Новог Сада као и бројне организације, компаније и појединци.

Сат за нашу планету 2016.

Сат за нашу планету 2016.

Сат за нашу планет 2016.

Сат за нашу планету 2016.

Поводом акције „Сат за нашу планету“  у суботу, 19. марта 2016. године од 12 до 13 часова биће отворен Центар за посетиоце ЈП „Национални парк Ђердап“ у Доњем Милановцу, а улазнице се неће наплаћивати.

Позив за подношење понуда за јавну набавку добара – канцеларијски материјал – ЈНМВ 2/2016

У понедељак, 21. марта почиње продаја дозвола за рекреативни риболов у НП Ђердап

         Дозволе за рекреативни риболов за 2016. годину у заштићеном подручју Национални парк Ђердап биће преузете 17. марта 2016. године у Заводу за израду новчаница. Продаја годишњих, недељних и дневних дозвола почиње у понедељак, 21. марта. Цена годишње дозволе за рекреативни риболов у НП Ђердап за све категорије је пет хиљада динара и може да се купи у Јавном предузећу „Национални парк Ђердап“ у Доњем Милановцу, Текији и Добри, као и код дистрибутера: КСР „Штука“ Доњи Милановац, „Рудар“ Мајданпек, ООРР „Пек“ Кучево, УРР „Зајечар“ Зајечар и у продавници „Ловац“ у Великом Градишту. Дневне и недељне дозволе за рекреативни риболов у НП Ђердап по цени од 1000,00 односно 2000,00 динара продају се искључиво у ЈП „Национални парк Ђердап“ у Доњем Милановцу, Текији и Добри. Годишње, недељне и дневне дозволе за рекреативни риболов важе само за рекреативни риболов у заштићеном подручју Национални парк Ђердап.

Електронска пошта
Информатор о раду
Категорије
Јавне набавке (актуелно!)
Линкови
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде

Министарство привреде

Министарство трговине, туризма и телекомуникација

Завод за заштиту природе Србије

Europarkfederacija

DCC Biodiversity

Danube River Network

Danube Transnational Programme

Carpathian Network of protected areas

Динариди

Национални парк Тара

Национални парк Фрушка Гора

Национални парк Копаоник

Национални парк Шар-планина