Избор језика:
Избор писма
Архива по годинама
Архива по датуму
децембар 2015.
П У С Ч П С Н
« нов   јан »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
База животиња
База података животиња

Временска прогоза

Месечна архива: децембар 2015

Позив за подношење понуда за јавну набавку добара мале вредности – Електричне енергије – ЈНМВ 21-2015

Дунав у Србији, 588 утисака

У промотивним активностима Туристичке организација Србије у наредној, 2016. години један од акцената биће управо на богатству наше земље рекама и језерима, и у складу с тиме припремљен је промотивни видео под називом “Дунав у Србији, 588 утисака” који приказује лепоте овог европског коридора на свом току кроз Србију. “Дунав у Србији, 588 утисака” објављен је почетком децембра на званичном Јутјуб каналу и Фејсбук страници Туристичке организације Србије.

Филм националне туристичке организације “Дунав у Србији, 588 утисака” којим су камером „ухваћени“ чаробни детаљи реке која спаја 10 земаља и 80 хиљада људи, има за циљ да прикаже разноликост предела и историјских локалитета, као и туристичке адуте једне од највећих и несумњиво најлепших река у Европи и то на њеном 588 километара дугом току кроз Србију. С обзиром да Дунав дужином од око 100 километара пролази кроз Национални парк Ђердап, у овом филму заступљени су атрактивни предели из највећег националног парка у Србији.

„Погледајте зашто је путовање Дунавом као посета музеју европске историје, испуњена „изложбама“ природних драгоцености, дубоким слојевима културног наслеђа, живописним културама, догађајима и туристичким атракцијама.“, наводи се у опису видеа на званичном Јутјуб каналу Туристичке организације Србије.

Ђердап у српском Монополу

Од овог децембра планетарно популарна друштвена игра „Монопол“ има и своје српско издање. У првом официјалном издању друштвене игре “Монопол Србија” своје поље је, између осталих, добио и Ђердап. У домаћој верзији „Монопола“, поља красе Београд, Нови Сад, Суботица, Ђердап, Тара, Сирогојно, Голубац, стадиони Партизана и Црвене звезде и Авала, а ту су и популарни фестивали: Нишвил, Егзит и Гуча. Користећи националну валуту, играчи ће се кроз српски Монопол кретати фигурицама које имају облик шајкаче, опанка, хармонике, “фиће” и кошаркашке лопте, а једна носи лик Николе Тесле.

Иначе, након САД, Велике Британије и Италије, Србија је четврта земља на свету која има персонализовану верзију „Монопола“. Уједно, на овај начин се прославља 80 година постојања ове добро познате и омиљене друштвене игре.

Са промоције "Монопола Србија", фото Мондо

Са промоције „Монопола Србија“, фото Мондо

Електронска пошта
Информатор о раду
Категорије
Јавне набавке (актуелно!)
Линкови
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде

Министарство привреде

Министарство трговине, туризма и телекомуникација

Завод за заштиту природе Србије

Europarkfederacija

DCC Biodiversity

Danube River Network

Danube Transnational Programme

Carpathian Network of protected areas

Динариди

Национални парк Тара

Национални парк Фрушка Гора

Национални парк Копаоник

Национални парк Шар-планина