Избор језика:
Избор писма
Архива по годинама
Архива по датуму
новембар 2015.
П У С Ч П С Н
« окт   дец »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
База животиња
База података животиња

Временска прогоза

Месечна архива: новембар 2015

НП Ђердап на 7. Међународном сајму туризма и сеоског туризма у Крагујевцу

На крагујевачком Шумадија сајму од 26. до 28. новембра  одржан је 7 Међународни сајам туризма и сеоског туризма на коме је своје туристичке програме из свих области туризма – бањског, сеоског, конгресног и планинског као и производе домаће радиности и хране представило преко 120 излагача из Србије и окружења. Своје туристичке програме представило је и ЈП „Национални парк Ђердап“ на заједничком штанду Туристичких организација општина Кладово, Голубац, Мајдапек и НП Ђердап. Сајамски наступ у Крагујевцу представља завршницу пројекта Упознајте Ђердап – који је суфинансирало Министарство трговине, туризма и телекомуникација. Кроз пројекат су обезбеђени штампани и видео материјали којима се као и заједничким сајамским наступом промовише туристичка понуда Ђердапа односно општина Голубац, Мајданпек и Кладово, као и Националног парка Ђердап под заједничким називом „Упознајте Ђердап“.

Промо материјали

Промо материјали

"Упознајте Ђердап" на Сајму у Крагујевцу

„Упознајте Ђердап“ на Сајму у Крагујевцу

Заједнички штанд пројекта "Упознајте Ђердап"

Заједнички штанд пројекта „Упознајте Ђердап“

Млади ренџери ОШ “Вук Караџић“ обележили Светски дан детета

Светски дан детета, 20. новембар, секција Младих ренџера Основне школе „Вук Караџић“ Доњи Милановац обележила је презентацијом својих трогодишњих активности, као и кратким драмским приказом у сали ЈП „Национални парк Ђердап“. Овом приликом Млади ренџери подсетили су на своје активности, од обележавања еколошких датума: Светског дана заштите шума, Дана заштите животне средине, Дана заштите биодиверзитета, Дана вода и Дана Дунава, преко акције „Сат за нашу планету“ до различитих креативних радионица које су за основни циљ имале едукацију младих да активно учествују у заштити природе. Током минуле три године чланови ове еколошке секције израђивали су украсе за јелку од материјала за рециклажу, приредили модну ревију такође од рецилираних материјала, као и еко сајам са изложбом рециклираних предмета од секундарних сировина и почетком октобра учествовали у у посматрању и пребројавању птица у највећем зимовалишту у Ђердапу, у Малој Врбици.

            Завршницу обележавања Светског дана детета чинио је кратки драмски приказ „Бекство са планете Зeмље“ који је на занимљив начин представио породицу која не брине о заштити човекове средине и последицама које из те небриге могу произаћи.

Колеге из Ресавске пећине посетиле НП Ђердап

Група запослених у Јавном предузећу за заштиту природе, развој туризма и угоститељство „Ресавска пећина“ из Деспотовца посетила је Национални парк Ђердап. За колеге из „Ресавске пећине“ организована је посета видиковцу Ковилово и Центру за посетиоце Националног парка Ђердап у Доњем Милановцу. Заједно са колегама из „Ресавске пећине“ био је и председник Надзорног одбора ЈП „НП Ђердап“ Милија Булатовић. Боравак у НП Ђердап био је прилика за упознавање и размену искуства међу колегама.

Заједничка фотографија на Ковилову

Заједничка фотографија на Ковилову

Позив за подношење понуда за јавну набавку добара мале вредности – (Одећа, обућа, пртљаг и прибор – униформе) – ЈНМВ 20-2015

Уништене заплењене мреже

 Рибочуварска служба ЈП „Национални парк Ђердап“ уништила је у Текији незаконито коришћене алате за привредни риблов заплењене приликом обављања редовних контрола рибарског подручја Ђердап током 2014. и 2015. године. Сечењем је уништено 283 мреже укупне дужине дужине 9780 метара. Уништавање заплењених мрежа извршено је у присуству републичког инспектора координатора за заштиту животне средине у области заштите рибљег фонда Винка Бајкановића.

Електронска пошта
Информатор о раду
Категорије
Јавне набавке (актуелно!)
Линкови
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде

Министарство привреде

Министарство трговине, туризма и телекомуникација

Завод за заштиту природе Србије

Europarkfederacija

DCC Biodiversity

Danube River Network

Danube Transnational Programme

Carpathian Network of protected areas

Динариди

Национални парк Тара

Национални парк Фрушка Гора

Национални парк Копаоник

Национални парк Шар-планина