Избор језика:
Избор писма
Архива по годинама
Архива по датуму
јун 2015.
П У С Ч П С Н
« мај   јул »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
База животиња
База података животиња

Временска прогоза

Месечна архива: јун 2015

Обележавање Дана Дунава

У Доњем Милановцу се од 19. до 30. јуна низом културних, спортских и едукативих садржаја  обележава овогодишњи  Дан Дунава. Манифестација ће бити реализована у сарадњи Удружења грађана Ресурс центар, Туристичке организације општине Мајданпек и ЈП „Национални парк Ђердап“.

Иницијатива младих „Хоћу!Могу!“ је у петак спровела еколошку акцију уређења Доњег Милановца, у суботу је Доњи Милановац био домаћин „Балканске минијаде“, изложбе мини мориса, а у Туристичко-информативном центру ТООМ отворена је изложба цртежа Американке Еме Фик „Snippets of Serbia“. Турнир у малом фудбалу одржан је у недељу, а у понедељак је одиграна женска одбојкашка утакмица „Ветеранке VS Младе наде“. Орјентир игра „Потрага за благом“ планирана је за уторак, а у среду ће у НП Ђердап за малишане из Установе за децу „Марија Мунћан“ бити организована креативна радионица. Едукативно предавање о здравим стиловима живота са фитнес вежбама под називом „Здрав живот поред Дунава“ биће одржано у четвртак вече у градском парку, а петак вече на паркингу код пристаништа резервисано је за културно уметнички програм „Дунав кроз песму и игру“. На паркингу код пристаништа, у суботу ће бити  одржан рок концерт, а у недељу вече представиће се млади књижевници аматери и ученици Музичке школе „Ранко Кривић“ у оквиру програма „Проза, поезија и музика Дунава“.

Централна манифестација биће организована 29. јуна од 10.00 до 12.00 часова на бродском пристаништу у Доњем Милановцу. У оквиру програма биће приређен бал под маскама за најмлађе „Дунавске виле, змајеви и Лепенци“, изложба радова деце са сметњама у развоју „Сувенир Дунава“ и осмишљена „Порука у боци“. Последњег дана јуна, такође у оквиру обележавања Дана Дунава биће организована још једна еколошка акција чишћења Доњег Милановца.

Програм Дана Дунава 2015.

Програм Дана Дунава 2015.

Позив за подношење понуда за јавну набавку услуга поправке и одржавања мопеда са набавком резервних делова ЈНМВ 10/2015

 

„Дунaв – умeтник, путник, свeдoк“, излoжбa цртeжa, гравира и фoтoгрaфиja у Културном центру Србије у Паризу од 17. јуна до 25. јула 2015. године

JП „Бeoгрaдскa тврђaвa“ и „Tврђaвa Гoлубaчки грaд“ д.o.o, припрeмили су излoжбу цртeжa, фoтoгрaфиja и грaвирa пoд нaзивoм Дунaв – умeтник, путник и свeдoк кoja пружa умeтнички дoживљaj Дунaвa и тврђaвa нa њeгoвoм приoбaљу, и показује стање културних добара, као и њихове потенцијалe. У фокус излoжбe стављене су Tврђaвa Гoлубaчки грaд и Бeoгрaдскa тврђaвa, нa кojимa je зaпoчeo прoцeс рeвитaлизaциje, успoстaвљaњa систeмa зaштитe културних дoбaрa, aли и стaвљaњe у функциjу рaзвoja туризмa.У свoм прeзeнтaциoнoм кoнцeпту „Tврђaвa Гoлубaчки грaд” д.o.o oпрeдeлилa сe зa двe aутoрскe излoжбe пoсвeћeнe умeтничкoм дoживљajу истoимeнe тврђaвe. Први сeгмeнт чини излoжбa oд 25 цртeжa и aквaрeлa aкaдeмскoг сликaрa из Гoлупцa Слaвицe Илић кoja причa свoj живoтни и искуствeни дoживљaj Дунaвa и  Гoлубaчкe тврђaвe пoрeд кoje je oдрaслa. Други сeгмeнт излoжбe нoси назив Лeгeндa, истoриja, сaдaшњoст и будућнoст Гoлубaчкe тврђaвe и oбухвaтa 29 фoтoгрaфиja aутoрa Дрaгaнa Mилeтићa из Гoлупцa, кoje прaте митoлoшкe jунaкe и истoриjскe личнoсти кojи су бoрaвили или сe вeзуjу зa Tврђaву, сaдaшњe рaдoвe нa рeкoнструкциjи Tврђaвe и будућнoст нaкoн њeнe рeвитaлизaциje. Излoжбу фoтoгрaфиja прaти филмски мaтeриjaл кojи дoнoси причу eврoпских путникa Дунaвoм и њихoв дoживљaj Гoлубaчкe тврђaвe. Део филмског материјала обезбедило је ЈП „НП Ђердап“.

Изложба Дунaв – умeтник, путник и свeдoк реализује се уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије, Министарства туризма, трговине и телекомуникација Републике Србије и општине Голубац. Помоћ у реализацији изложбе пружили су Завод за заштиту споменика културе Републике Србије, ЈП „Национални парк Ђердап“, Туристичка организација Србије, Центар за културу Смедерево, Народна библиотека Голубац, Краљевски ред витезова, Музеј града Београда, Музеј града Новог Сада, Завод за заштиту споменика културе Републике Србије, Завод за заштиту споменика  културе Нови Сад, Регионални завод за заштиту споменика културе Смедерево, Туристичка организација града Смедерева и појединци који су уступили своје фотографије.

Обележена 26. годишњица постојања и рада ЈП „Национални парк Ђердап“

This gallery contains 6 photos.

Лазар Митровић, в.д. директора ЈП "НП Ђердап"

Лазар Митровић, в.д. директора ЈП „НП Ђердап“

Обележавање 26. година рада ЈП "НП Ђердап"

Обележавање 26. година рада ЈП „НП Ђердап“

Обележавање 26. година рада ЈП "НП Ђердап"

Обележавање 26. година рада ЈП „НП Ђердап“

Председник Надзорног одбора ЈП "НП Ђердап" др Милија Булатовић

Председник Надзорног одбора ЈП „НП Ђердап“ др Милија Булатовић

Уручење захвалнице др Милији Булатовићу

Уручење захвалнице др Милији Булатовићу

Уз присуство бројних угледних гостију и пословних сарадника у Доњем Милановцу је  пригодном свечаношћу обележена двадестшеста годишњица постојања и рада Јавног предузећа „Национални парк Ђердап“ . Свечаности која је одржана 5. јуна, поред осталих, присуствовали су представници управљача заштићених подручја у Србији, локалних самоуправа и локалних туристичких организација, као и пословни партнери.

            На пригодној свечаности говорили су вршилац дужности директора Јавног предузећа „Национални парк Ђердап“ Доњи Милановац и председник Надзорног одбора ЈП „Национални парк Ђердап“  др Милија Булатовић, коме је уручена захвалница за несебичну помоћ, добру сарадњу и афирмацију активности НП Ђердап.

Електронска пошта
Информатор о раду
Категорије
Јавне набавке (актуелно!)
Линкови
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде

Министарство привреде

Министарство трговине, туризма и телекомуникација

Завод за заштиту природе Србије

Europarkfederacija

DCC Biodiversity

Danube River Network

Danube Transnational Programme

Carpathian Network of protected areas

Динариди

Национални парк Тара

Национални парк Фрушка Гора

Национални парк Копаоник

Национални парк Шар-планина