Вертикални мени

Архива по датуму

јун 2017.
П У С Ч П С Н
« мај   јул »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Месечна архива: јун 2017

ЈНМВ 12-2017 – набавка услуга израде и постављања сигнализације и мобилијара (израда информативних ознака за обележавање геолошких стаза – Геопарк Ђердап)

ЈНМВ 11/2017 – набавка добара – хране за прихрањивање дивљачи

ЈНМВ 10/2017 – набавка услуга изнајмљивања, одржавања и постављања мобилних тоалета

5. јун – дан Јавног предузећa „Национални парк Ђердап“

Светски дан заштите животне средине обележава се 5. јуна у више од сто земаља света. Овај еколошки датум има за циљ подизање свести о значају очувања животне средине, али и о значају доприноса појединца.

Јавно предузеће „Национални парк Ђердап“ обележило је 5. јун, дан када је 1989. године основано Предузеће за заштиту и развој Националног парка, пригодном свечаношћу на којој су претстављени резултати рада у протеклих годину дана, пројекти, али и планови за наредни период. Овом приликом представљена је и монографија „Фауна лепидоптера Националног парка Ђердап“ аутора др Дејана Стојановића. Ова монографија је резултат дугогодишњег истраживања којим је утврђено 74 врсте које, према најновијој процени, чине 7-10 % фауне микролептира настањених на европском континенту.

У складу са темом овогодишњег Светског дана заштите животне средине „Иновација, партнерство и вредност природе“, а поводом дана предузећа отворена је и изложба фотографија под називом „Наша прича о природи“ аутора Предрага Костина и Данила Ђековића. Изложба фотографија „Наша прича о природи“ представља покушај аутора да ширем аудиторијуму приближе природне лепоте Србије на један несвакидашњи начин, кроз фотографије животиња у њиховом природном амбијенту који је тешко доступан обичним људима.

Изложба фотографија „Наша прича о природи“ аутора Предрага Костина и Данила Ђековића

Аутори изложбе фотографија „Наша прича о природи“, Предраг Костин и Данило Ђековић, мотиве за своје фотографије налазе широм Србије. До сада су излагали фотографије на више самосталних и групних изложби, а литература која се бави заштитом и промоцијом биљног и животињског света Србије не може да се замисли без њихових фотографија.

Изложба „Наша прича о природи“ је покушај аутора да ширем аудиторијуму приближе природне лепоте Србије на један несвакидашњи начин кроз фотографије животиња у њиховом природном амбијенту који је тешко доступан обичним људима.

Изложба је отворена за посетиоце од 08.06. до 29.06.2017. год у Центру за посетиоце у Доњем Милановцу.

Избор писма

Категорије

Временска прогоза