Вертикални мени

Архива по датуму

децембар 2015.
П У С Ч П С Н
« нов   јан »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Месечна архива: децембар 2015

Позив за подношење понуда за јавну набавку добара мале вредности – Електричне енергије – ЈНМВ 21-2015

Дунав у Србији, 588 утисака

У промотивним активностима Туристичке организација Србије у наредној, 2016. години један од акцената биће управо на богатству наше земље рекама и језерима, и у складу с тиме припремљен је промотивни видео под називом “Дунав у Србији, 588 утисака” који приказује лепоте овог европског коридора на свом току кроз Србију. “Дунав у Србији, 588 утисака” објављен је почетком децембра на званичном Јутјуб каналу и Фејсбук страници Туристичке организације Србије.

Филм националне туристичке организације “Дунав у Србији, 588 утисака” којим су камером „ухваћени“ чаробни детаљи реке која спаја 10 земаља и 80 хиљада људи, има за циљ да прикаже разноликост предела и историјских локалитета, као и туристичке адуте једне од највећих и несумњиво најлепших река у Европи и то на њеном 588 километара дугом току кроз Србију. С обзиром да Дунав дужином од око 100 километара пролази кроз Национални парк Ђердап, у овом филму заступљени су атрактивни предели из највећег националног парка у Србији.

„Погледајте зашто је путовање Дунавом као посета музеју европске историје, испуњена „изложбама“ природних драгоцености, дубоким слојевима културног наслеђа, живописним културама, догађајима и туристичким атракцијама.“, наводи се у опису видеа на званичном Јутјуб каналу Туристичке организације Србије.

Ђердап у српском Монополу

Од овог децембра планетарно популарна друштвена игра „Монопол“ има и своје српско издање. У првом официјалном издању друштвене игре “Монопол Србија” своје поље је, између осталих, добио и Ђердап. У домаћој верзији „Монопола“, поља красе Београд, Нови Сад, Суботица, Ђердап, Тара, Сирогојно, Голубац, стадиони Партизана и Црвене звезде и Авала, а ту су и популарни фестивали: Нишвил, Егзит и Гуча. Користећи националну валуту, играчи ће се кроз српски Монопол кретати фигурицама које имају облик шајкаче, опанка, хармонике, “фиће” и кошаркашке лопте, а једна носи лик Николе Тесле.

Иначе, након САД, Велике Британије и Италије, Србија је четврта земља на свету која има персонализовану верзију „Монопола“. Уједно, на овај начин се прославља 80 година постојања ове добро познате и омиљене друштвене игре.

Са промоције "Монопола Србија", фото Мондо

Са промоције „Монопола Србија“, фото Мондо

Избор писма

Категорије

Временска прогоза